Code: BRC0711F
Description: Meat, chicken, whole, raw (average of samples with and without skin), BrazilGallus gallus << Carne, frango, caipira, inteiro, crua (média de amostras c/ e s/ pele), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energy | kJ | 719 | - | - | - | - | - | Calculado |
Energy | kcal | 172 | - | - | - | - | - | Calculado |
Moisture | g | 70,2 | - | 66,5 | 74,9 | 2 | 1681 | Analítico |
Total carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Available carbohydrates | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Proteins | g | 18,5 | - | 16,4 | 20,6 | 2 | 1681 | Calculado |
Lipids | g | 10,9 | - | 4,57 | 17,3 | 2 | 1681 | Analítico |
Fiber | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Ash | g | 0,84 | - | 0,75 | 0,93 | 2 | 1681 | Analítico |
Cholesterol | mg | 81,5 | - | 78,2 | 84,8 | 2 | 1681 | Analítico |
Total saturated fatty acids | g | 3,30 | - | 1,40 | 5,20 | 2 | 1681 | Analítico |
Total monounsaturated fatty acids | g | 4,55 | - | 1,90 | 7,20 | 2 | 1681 | Analítico |
Total polyunsaturated fatty acids | g | 2,45 | - | 1,00 | 3,90 | 2 | 1681 | Analítico |
Trans fatty acids | g | 0,04 | - | 0,01 | 0,07 | 2 | 1681 | Analítico |
Calcium | mg | 6,41 | - | 6,30 | 6,52 | 2 | 1681 | Analítico |
Iron | mg | 0,58 | - | 0,54 | 0,62 | 2 | 1681 | Analítico |
Sodium | mg | 67,9 | - | 62,9 | 73,0 | 2 | 1681 | Analítico |
Magnesium | mg | 25,7 | - | 24,3 | 27,0 | 2 | 1681 | Analítico |
Phosphor | mg | 182 | - | 173 | 190 | 2 | 1681 | Analítico |
Potassium | mg | 227 | - | 217 | 237 | 2 | 1681 | Analítico |
Zinc | mg | 1,81 | 1,09 | 1,12 | 3,07 | 3 | 1681,1747 | Analítico |
Copper | mg | 0,04 | - | 0,03 | 0,04 | 2 | 1681 | Analítico |
Selenium | mcg | 9,10 | - | - | - | - | 1745 | Atribuído |
Vitamin A | mcg | 5,34 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Vitamin A | mcg | 5,34 | - | - | - | - | 1681 | Analítico |
Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,23 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Thiamine | mg | 0,10 | - | 0,08 | 0,12 | 2 | 1681 | Analítico |
Riboflavin | mg | 0,03 | - | 0,03 | 0,03 | 2 | 1681 | Analítico |
Niacin | mg | 3,28 | - | 3,28 | 3,28 | 2 | 1681 | Analítico |
Pyridoxine (B6) | mg | tr | - | - | - | 2 | 1681 | Analítico |
Cobalamin (B12) | mcg | 0,31 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Vitamin C | mg | 1,47 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Folate | mcg | 5,81 | - | - | - | - | 1742 | Atribuído |
Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Vegetable protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Animal protein | g | 18,5 | - | 16,4 | 20,6 | 2 | 1681 | Analítico |
Data source:
1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.
