Code: BRC0711F
Description: Meat, chicken, whole, raw (average of samples with and without skin), BrazilGallus gallus << Carne, frango, caipira, inteiro, crua (média de amostras c/ e s/ pele), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ719-----Calculado
Energykcal172-----Calculado
Moistureg70,2-66,574,921681Analítico
Total carbohydratesg0,00-----Assumido
Available carbohydratesg0,00-----Assumido
Proteinsg18,5-16,420,621681Calculado
Lipidsg10,9-4,5717,321681Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,84-0,750,9321681Analítico
Cholesterolmg81,5-78,284,821681Analítico
Total saturated fatty acidsg3,30-1,405,2021681Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg4,55-1,907,2021681Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg2,45-1,003,9021681Analítico
Trans fatty acidsg0,04-0,010,0721681Analítico
Calciummg6,41-6,306,5221681Analítico
Ironmg0,58-0,540,6221681Analítico
Sodiummg67,9-62,973,021681Analítico
Magnesiummg25,7-24,327,021681Analítico
Phosphormg182-17319021681Analítico
Potassiummg227-21723721681Analítico
Zincmg1,811,091,123,0731681,1747Analítico
Coppermg0,04-0,030,0421681Analítico
Seleniummcg9,10----1745Atribuído
Vitamin Amcg5,34----1681Analítico
Vitamin Amcg5,34----1681Analítico
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mg0,23----1742Atribuído
Thiaminemg0,10-0,080,1221681Analítico
Riboflavinmg0,03-0,030,0321681Analítico
Niacinmg3,28-3,283,2821681Analítico
Pyridoxine (B6)mgtr---21681Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,31----1742Atribuído
Vitamin Cmg1,47----1742Atribuído
Folatemcg5,81----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing18,5-16,420,621681Analítico

Data source:

1681 - Tabela brasileira de composição de alimentos (TACO) / NEPA. LIVRE 2011; 4a ed. Campinas: Unicamp. 2011. 161 p. Disponível em: http://www.unicamp.br/nepa/taco/
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1745 - Ferreira KS, Gomes JC, Bellato CR, Jordão CP. Concentrações de selênio em alguns alimentos consumidos no Brasil. Rev Panam Salud Publica. 2002; 11(3): 172-7.
1747 - Ferreira KS, Gomes JC, Reis C, Bellato CR. Concentrações de zinco em alimentos consumidos no Brasil. Revista Ceres. 2001; 49(283): 309-19.

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