Code: BRC1045F
Description: Meat, veal, raw, BrazilBos taurus << Carne, vitela, crua, Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ417-----Calculado
Energykcal98-----Calculado
Moistureg75,1---11823Analítico
Total carbohydratesg0,91-----Calculado
Available carbohydratesg0,91-----Calculado
Proteinsg22,1---11823Calculado
Lipidsg0,71---11823Analítico
Fiberg0,00-----Assumido
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg1,15---11823Analítico
Cholesterolmg50,0----1820Atribuído
Total saturated fatty acidsg0,29---11823Analítico
Total monounsaturated fatty acidsg0,21---11823Analítico
Total polyunsaturated fatty acidsg0,21---11823Analítico
Trans fatty acidsg0,00-----Assumido
Calciummg3,61----1742Atribuído
Ironmg0,26----1742Atribuído
Sodiummg26,2----1742Atribuído
Magnesiummg8,53----1742Atribuído
Phosphormg72,2----1742Atribuído
Potassiummg114----1742Atribuído
Zincmg0,90----1742Atribuído
Coppermg0,04----1742Atribuído
Seleniummcg2,85----1742Atribuído
Vitamin AmcgNA------
Vitamin AmcgNA------
Vitamin DmcgNA------
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgNA------
Thiaminemg0,03----1742Atribuído
Riboflavinmg0,10----1742Atribuído
Niacinmg2,94----1742Atribuído
Pyridoxine (B6)mg0,17----1742Atribuído
Cobalamin (B12) mcg0,44----1742Atribuído
Vitamin Cmg0,00----1742Atribuído
Folatemcg4,59----1742Atribuído
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing0,00-----Assumido
Animal proteing22,1---11823Analítico

Data source:

1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1820 - Arboitte MZ, Brondani IL, Deschamps FC, et al. Qualidade da carne do músculo longissimus dorsi de novilhos superjovens Aberdeen Angus de biótipo pequeno e médio abatidos com o mesmo estágio de acabamento na carcaça. Acta Sci - Anim Sci. 2011; 33(2): 191-8.
1823 - Sargentini C, Tocci R, Bonelli A, Rondina D. Análise de componentes principais na composição de ácidos graxos da carne provenientes de vitelos, novilhos e touros da raça Maremmana abatidos em idades diferentes. Cienc Rural. 2021; 51: e20200875.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).