Code: BRC1137B
Description: Mushrooms, raw (average of different varieties), Brazil << Cogumelo, cru (média de diferentes variedades), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100 gStandard deviationMinimum ValueMaximum ValueNumber of data usedReferencesData type
EnergykJ128-----Calculado
Energykcal31-----Calculado
Moistureg90,31,4188,692,061772Analítico
Total carbohydratesg6,42-----Calculado
Available carbohydratesg2,74-----Calculado
Proteinsg2,120,581,613,0961772Analítico
Lipidsg0,430,250,220,9461772Analítico
Fiberg3,681,411,615,2761772Analítico
Alcoholg0,00-----Assumido
Ashg0,770,140,550,9161172Analítico
Cholesterolmg0,00-----Assumido
Total saturated fatty acidsg0,04----1742Atribuído
Total monounsaturated fatty acidsg0,04----1742Atribuído
Total polyunsaturated fatty acidsg0,05----1742Atribuído
Trans fatty acidsg0,00----1742Atribuído
Calciummg9,364,464,4016,161772Analítico
Ironmg5,993,691,069,7461772Analítico
Sodiummg13,99,663,2127,761772Analítico
Magnesiummg11731,879,615761772Analítico
Phosphormg957250636-61772Analítico
Potassiummg2511-968-61772Analítico
Zincmg7,433,054,9813,161772Analítico
Coppermg1,310,660,332,2561772Analítico
Seleniummcg5,47----1742Atribuído
Vitamin Amcg16,6----1742Atribuído
Vitamin Amcg8,38----1742Atribuído
Vitamin Dmcg0,70----1742Atribuído
Alpha-tocopherol (vitamin E)mgtr----1742Atribuído
Thiaminemg0,030,020,010,0561772Analítico
Riboflavinmg0,540,020,020,0761772Analítico
Niacinmg2,651,351,444,7061772Analítico
Pyridoxine (B6)mg0,300,300,100,8061772Analítico
Cobalamin (B12) mcg0,00-----Assumido
Vitamin Cmg0,84----1742Calculado
Folatemcg22,9----1742Calculado
Added saltg0,00-----Assumido
Added sugarg0,00-----Assumido
Added fatg0,00-----Assumido
Vegetable proteing2,06-----Calculado
Animal proteing0,00-----Assumido

Data source:

1172 - Souza ARM, Canniatti-Brazaca SG, Arthur V, Couto MAL. Efeito da irradiação e do armazenamento na disponibilidade de ferro em carne de cordeiro tratado com diferentes dietas. Ciênc Tecnol Aliment. 2008; 28(4): 804-8.
1742 - US Department of Agriculture Agriculture. Nutrient Data Laboratory. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28 (Slightly revised). 2020. Disponível em: https://fdc.nal.usda.gov/
1772 - Pauli PA. Avaliação da composição química, compostos bioativos e atividade antioxidante em cogumelos comestíveis [dissertação]. Araraquara: Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 2010. 73 p.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).