Code: BRC1163A
Description: Barley, flour (medium low and high extraction rate), Brazil << Cevada, farinha (média de baixa e alta taxa de extração), Brasil, >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100 g | Standard deviation | Minimum Value | Maximum Value | Number of data used | References | Data type |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Energy | kJ | 1299 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Energy | kcal | 308 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Moisture | g | 13,3 | 0,11 | 13,3 | 13,4 | 2 | 1816 | Analítico |
| Total carbohydrates | g | 71,6 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Available carbohydrates | g | 53,5 | - | - | - | - | - | Calculado |
| Proteins | g | 12,1 | 0,45 | 11,8 | 12,4 | 2 | 1816 | Analítico |
| Lipids | g | 1,03 | 0,42 | 0,73 | 1,33 | 2 | 1816 | Analítico |
| Fiber | g | 18,1 | 6,94 | 13,2 | 23,0 | 2 | 1816 | Analítico |
| Alcohol | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Ash | g | 1,90 | 0,60 | 1,47 | 2,32 | 2 | 1816 | Analítico |
| Cholesterol | mg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Total saturated fatty acids | g | 0,17 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Total monounsaturated fatty acids | g | 0,09 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Total polyunsaturated fatty acids | g | 0,47 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Trans fatty acids | g | 0,00 | - | - | - | - | - | - |
| Calcium | mg | 25,5 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Iron | mg | 2,31 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Sodium | mg | 3,37 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Magnesium | mg | 64,5 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Phosphor | mg | 236 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Potassium | mg | 316 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Manganese | mg | 1,25 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Zinc | mg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Copper | mg | 0,12 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Selenium | mcg | 2,22 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Vitamin A | mcg | NA | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin A | mcg | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vitamin D | mcg | NA | - | - | - | - | - | - |
| Alpha-tocopherol (vitamin E) | mg | 0,11 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Thiamine | mg | 0,15 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Riboflavin | mg | 0,07 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Niacin | mg | 5,30 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Pyridoxine (B6) | mg | 0,29 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Cobalamin (B12) | mcg | tr | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Vitamin C | mg | tr | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Folate | mcg | 32,7 | - | - | - | - | 1750 | Atribuído |
| Added salt | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added sugar | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Added fat | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
| Vegetable protein | g | 12,1 | 0,45 | 11,8 | 12,4 | 2 | 1816 | Analítico |
| Animal protein | g | 0,00 | - | - | - | - | - | Assumido |
Data source:
1750 - National Food Institute - Technical University of Denmark. Danish Food Composition Databank. 2015. Disponível em:https://frida.fooddata.dk/?lang=em1816 - Nörnberg ML, Borolotti CM, Minella E, Nörnberg JL. Caracterização e potencial reológico de farinhas de cevada e mistas. Braz J Develop. 2022; 8(2): 10289-312.