Code: 353B
Description: Batata, doce, descascada, crua, Ipomoea batatas Lam., var. Acadian << >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.
| Component | Units | Value for 100g | References |
|---|---|---|---|
| Umidade | g | 74,7 | 49 , 97 |
| Proteína | g | 2,21 | 49 , 97 |
| Lipídio, total (Soxhlet) | g | 0,32 | 49 , 97 |
| Cinza | g | 5,19 | 49 , 97 |
| Vitamina A | mcg | 3636 | 49 , 97 |
| Vitamina A (RAE) | mcg | 1818 | 49 , 97 |
| beta-caroteno total | mcg | 21820 | 49 , 97 |
Data source:
49 - Almeida-Muradian LB. Carotenóides de batata doce (Ipomoea batatas Lam) e sua relação com a cor das raízes [tese]. São Paulo: Universidade de São Paulo, Faculdade de Ciências Farmacêuticas; 1991. 110 p.97 - Almeida-Muradian LB, Penteado MVC. Carotenoids and provitamin A value of some Brazilian sweet potato cultivars (Ipomoea batatas Lam.). Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1992; 28: 145-54.