Code: 491C
Description: Pitanga, polpa, Eugenia uniflora << >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100gReferences
EnergiakJ1424, 30, 31, 174
EnergiaKcal34,24, 30, 31, 174
Umidadeg90,54, 30, 31, 174
Carboidrato totalg8,264, 30, 31, 174
Carboidrato disponívelg6,164, 30, 31, 174
Proteínag0,764, 30, 31, 174
Lipídio, total (Soxhlet)g0,234, 30, 31, 174
Fibra alimentarg2,104, 30, 31, 174
Cinzag0,284, 30, 31, 174

Data source:

4 - Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental. Faculdade de Ciências Farmacêuticas/USP. Dados internos do laboratório. São Paulo.
30 - Guimarães FA, Holanda LFF, Maia GA, Moura Fé JA. Contribuição tecnológica ao processamento e conservação da polpa de pitanga (Eugenia uniflora L.). Boletim SBCTA. 1983; 17(1): 1-13.
31 - Guimarães FA, Holanda LFF, Maia GA, Moura Fé JA. Estudos analíticos e físicos em polpa e semente de pitanga. Ciênc Tecnol Aliment. 1982; 2: 208-15.
174 - Salgado MS, Guerra NB, Melo Filho AB. Polpa de Fruta congelada: efeito do processamento sobre o conteúdo de fibra alimentar. Rev Nutr PUCCAMP. 1999; 12(3): 303-8.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).