Code: 59E
Description: Peixe, água salgada, Sardinha, filé, cozido/30 min, Sardinella brasiliensis << >>
Nutrient and weight values refer to the edible part of the food.

 

ComponentUnitsValue for 100gReferences
EnergiakJ60970, 130
EnergiaKcal14570, 130
Umidadeg63,470, 130
Carboidrato totalg1,9070, 130
Carboidrato disponívelg1,9070, 130
Proteínag27,370, 130
Lipídio, total (método desconhecido)g3,0770, 130
Fibra alimentarg0,0070, 130
Cinzag4,3770, 130

Data source:

70 - Aguiar JPL. Tabela de composição de alimentos da Amazônia. Acta Amaz. 1996; 26(1/2): 121-6.
130 - Silva SMCS, Kuga EK, Mancini Filho J. Efeito do processamento sobre ácidos graxos poliinsaturados da fração lipídica da sardinha (Sardinella brasiliensis) e da tainha (Mugil cephalus). Rev Farm Bioquim Univ S Paulo. 1994; 29(1): 41-6.

Raised Image
Total or partial reproduction of the material is not permitted. If information from the material is used, the source must be cited. Commercialization is not permitted. Total or partial alteration of the content is not permitted (Creative Commons NonCommercial-NoDerivatives (CC BY-NC-ND 4.0)).